102b5b44.jpeg
 
 

Holistic Pulsing

Deze ontspanningstechniek wordt uitgevoerd op een behandeltafel, met kleding aan en wordt passief en in stilte ondergaan. Het lichaam of een deel van het lichaam wordt in een hele subtiele pulserende beweging gebracht en gehouden. Dit nodigt het lichaam uit te komen tot overgave, zacht worden, er ontstaat een gevoel van gekoesterd worden, van rust en stilte.

De diepe ontspanning die erdoor ontstaat is vrij ‘onbewust’ van aard (‘baarmoeder-gevoel’). Er wordt minder uitgesproken aangestuurd op het ontwikkelen van meer lichaamsbewustzijn, dan zoals dit bij AOT of bij Trager Approach gebeurt. Hierdoor is deze werkwijze geschikt voor mensen die om een bepaalde reden weerstand hebben tegen bewust voelen van het lichaam. Het kan bijvoorbeeld een rustpunt creëren in een intensief innerlijk proces, of wanneer bewust voelen om een andere reden een brug te ver is (zoals na ziekte, ongeval of een andere ingrijpende gebeurtenis). Holistic Pulsing heeft vooral een harmoniserend, centrerend en rustgevend effect op de hele mens; van hieruit is er meer helderheid over de eigen situatie en meer innerlijke rust en gevoel van basisveiligheid om eventueel te komen tot nieuwe bewegingen.    

Manon Mommers studeerde Holistic Pulsing bij Margot van Rossum in Eindhoven, t/m level 4 met cum laude; dit is een verfijnde vorm van holistic pulsing.

Behandelingen vinden plaats in Heerlen en Utrecht, voor adresgegevens zie de contactpagina.