Yogalessen bij Manon

Sinds een half jaar volg ik wekelijks yogalessen bij Manon. De lessen zijn ánders én iedere keer anders. Soms ben ik verbaasd over wat we nu weer gaan doen. De uitleg en uitnodigende manier van lesgeven zorgen er echter voor dat ik altijd mee doe. De verwondering over het effect op zowel de korte als de langere termijn is er wekelijks; ik voel adem waar ik 'm niet eerder gevoeld heb en de ruimte die dat geeft maakt dat ik mezelf steeds meer ontdek. Ook de stroming van energie door mijn lichaam is soms overweldigend. De steeds terugkerende vragen over welk effect een asana, oefening of ademhaling heeft (en dan wordt "goed"of "lekker" als antwoord op de vraag "hoe voelt het?" of "wat is het verschil?" echt uitgediept) helpen mij enorm bij mijn bewustwording en het subtiel leren kennen van mijn lichaam. Soms vind ik zélf woorden voor mijn ervaring en soms hoor ik een ander verwoorden wat ik nét zo ervaar. De lessen zijn doorspekt met behulpzame beeldspraak en humor en dat maakt het voor mij énorm helder. Het helpt mij om met mijn hoofd te begrijpen wat er met of in mijn lichaam gebeurd. Soms voel ik me emotioneel of bevrijd of ervaar ik een totaal andere staat van "zijn" en meestal voel ik me na een les heel stevig en stil en enorm mezelf. In mijn dagelijks handelen merk ik dat ik meer intuïtief ga handelen, meer vertrouwen heb , minder strijd heb en minder bezig ben met oplossen van allerlei problemen. Mooi is de verbinding tussen wat er in de les gebeurd en hoe ik handel in het dagelijks leven. Het woord "vrijheid" komt ook in me op en alles samenvattend waardeer ik het respect, de nuchterheid, de openheid en de kwetsbaarheid die Manon laat zien in een badje van warme en oprechte hartelijkheid met een vleugje humor!

Svenja

Manon Mommers