Vage klachten

Al jarenlang had ik een waslijst aan allerlei ‘vage’ klachten waaronder duizeligheid, slecht slapen, moeilijk kunnen concentreren, hartkloppingen en moeite om dingen te kunnen onthouden. In deze periode vaak bij de huisarts geweest en allerlei onderzoeken gehad, hier is nooit iets uitgekomen. Voelde me bijna een hypochonder, voor alles wat ik las en dacht dat ik dit mogelijk zou kunnen hebben, maakte ik weer een afspraak bij de huisarts. Klachten namen met de jaren toe.
Bij toeval zag ik een interview met iemand die chronische hyperventilatie had. Wat hij beschreef, zo herkenbaar! Dit kon mijn verhaal zijn. Onderzoeken bij de longarts bevestigden dit, ook ik heb chronische hyperventilatie. Ontstaan in een zeer stressvolle periode in mijn leven waarbij ik veel angst heb ervaren. Hiervoor toendertijd trauma therapie gehad wat me veel heeft gebracht maar bepaalde klachten bleven.
Heel blij met deze diagnose ben ik op zoek gegaan naar een passende behandelmethode en kwam zo uit bij Manon.
Direct was er een klik, ik voelde me op mijn gemak en samen zijn we aan de slag gegaan met AOT. Manon is deskundig, hanteert een holistische aanpak, is open en eerlijk, oordeelt niet, heeft humor, kortom een mooi mens!
Al na de eerste therapie sessie kreeg ik zowel letterlijk als figuurlijk meer ‘lucht’. Ik kon makkelijker en dieper ademhalen, spanning verminderde. AOT in combinatie met ‘makkelijke’ oefeningen voor thuis maakte dat ik na een aantal maanden veel meer ontspannen ben, minder stress ervaar, dingen makkelijker los kan laten, minder pieker, beter slaap, minder last van schouder en nekklachten etc.
Naast de AOT was er ook ruimte voor persoonlijke groei. Manon bracht me tot bepaalde inzichten, soms confronterend en niet altijd gemakkelijk maar zeer verhelderend. Dingen vielen op hun plek. Ik heb mezelf hierdoor beter leren kennen en heb het gevoel dat ik er weer ben en mag zijn!! Ik geniet veel meer van alles om me heen, leef meer in het nu, hoor de vogels weer fluiten, ruik de bloemen en voel me meer zelfverzekerd.
Ik ben er nog niet helemaal maar ben al een eind op de goede weg!

Lizet Verheijden

Vorige
Vorige

Corona-klachten

Volgende
Volgende

Zangers